Kinderopvang PhilippO BV is een particulier kinderdagverblijf met twee vestigingen op loopafstand (200 meter) van elkaar.
Kinderopvang Philippo BV biedt kwalitatief hoogwaardige, professionele en veelsoortige kinderopvang aan voor kinderen van 0 tot 13 jaar.
In het aanbod staat het kind centraal. De wijze, waarop Philippo BV gestalte geeft aan de door haar gestelde taak, wordt beschreven in het pedagogisch beleid. Hierin komt de visie op kinderen, opvoeding, omgang, maar ook normen en waarden die we de kinderen willen meegeven, tot uitdrukking.
De wortels van het pedagogisch beleid zijn verankerd in de visie, missie en doelstellingen van Philippo BV. Het pedagogisch beleid is te zien als de vertaalslag daarvan in de praktijk: het geeft aan hoe er richting wordt gegeven aan de zorg en omgang met de kinderen.
Philippo BV vindt het haar opdracht een kwalitatief goede opvang te bieden waarbij het kind centraal staat. De opvang is gericht op spelen, ontwikkelen en ontmoeten. Wij hechten grote waarde aan vertrouwen, openheid, respect en enthousiasme, zowel ten aanzien van de kinderen, de ouders, de medewerkers als andere betrokkenen.
Philippo BV onderscheidt 3 hoofddoelstellingen:
Het kind: Het kind ontwikkelt zich zowel individueel als sociaal binnen de geborgenheid en veiligheid van het kinderdagverblijf in zowel de dagopvang als de buitenschoolse opvang.
De ouder: Ouders kunnen de zorg voor hun kinderen combineren met werk, studie of anderszins, of hun kind in een vroeg stadium in contact brengen met andere kinderen. Philippo BV garandeert de continuïteit van professionele opvang en deelt de opvoeding met de ouders.
De markt: Philippo BV biedt hele dag- en buitenschoolse opvang en speelt daarmee in op de wensen van de klanten en maatschappelijke ontwikkelingen.
Het pedagogisch beleid is een zaak van de totale organisatie en al haar betrokkenen. Hoewel de praktische uitwerkingen per groep verschillend zijn, is er eenduidigheid over waar de kerntaken van de organisatie liggen, hoe we naar kinderen kijken en onze activiteiten daarop afstemmen.
Die overeenstemming betreft de volgende uitgangspunten:
• Respect
• Ruimte bieden aan gevoelens
• Interactie
• Aansluiten bij ontwikkelingsfase
• Creativiteit
• Structuur bieden, grenzen aangeven
De verticale groepen kennen een min of meer vaste dagindeling.’s Morgens wordt er fruit gegeten en sap gedronken. Rond twaalf uur wordt er gezamenlijk een boterham gegeten en melk gedronken.